Амралтын өдрөөрөө Солонгосын алдарт гоймонтой ногоотой хуурга бэлдэцгээе
"Japchae" гэж нэрлэгддэг Солонгосын нэгэн амтат хоолыг танилцуулж байна. Энэхүү хоол нь бууцай, өндөг, гоймон, бусад хүнсний ногоо, мах, мөөг орсон хуурга юм. Хийхэд хялбар, амттай энэхүү хоолыг та мэдээж будаатай хамт хэрэглээрэй. Ногоо тус бүрийг тус тусад нь шарах нь илүү амталаг, шинэлэг болгох болно.
Найрлага:
4 унц, үхрийн мах, эсвэл гахайн мах.
2 том 3 хатаасан мөөг, 2-3 цагийн турш усанд дэвтээнэ.
2 сармис хумс
1 халбага сахар
2 халбага шар буурцагны тос
2 халбага гүнжидийн тос
1 халбага давтан кунжутын үр
1 том өндөг
4 унц бууцай
Dangmyeon 4 унц ( гоймон)
2-оос 3 ногоон сонгин
1 хэрчсэн бөөрөнхий сонгино
4-5 цагаан мөөг,
1 дунд лууван
½ улаан чинжүү
Нунтаг хар чинжүү
давс
ургамлын тос
Бэлтгэх:
- Үхрийн мах, мөөгийг давсал, мөн нарийн тууз хэлбэрээр хэрчинэ
- Үхрийн мах, мөөгийг хамтад нь саванд хийж, 1 халбага сармис, 1 халбага сахар, ¼ цайны халбага хар чинжүү, 2 халбага шар буурцаг 1 халбага гүнжидийн тосыг холино.
-Өндөгний уагаанаас шарыг салгана. Шаранд дасв холин хайруулын тавганд шар.
Гоймон ба ногоо бэлтгэх: Ногоонуудаа хөргөж, нимгэн тууз болгон хуваа.
- 30 минутын турш Том саванд бууцайг 30 минутын турш буцалгана. Хүйтэн усанд сойсон бууцайг 1 халбага шар буурцаг ба 1 халбага кунжутын тосоор холино.
- Гоймон зөөлөн, зажлууртай болтол 7 минутын турш буцалгана. Болсон гоймонд 2 халбага гүнжидийн тос, 1 халбага шар буурцаг, 1 халбага элсэн чихэр нэмнэ. Гараар эсвэл модон халбагаар сайн холино.
- Дунд зэргийн халуунд тавгаа халаа. Сонгино, ногоон сонгино, давстай хамт хуурна. Дахин тос нэмээд цагаан мөөг болон давс гичийг нэмнэ. Зөөлөн, бага зэрэг шүүслэг хүртэл 2 минут байлгана. Дахин тос нэмэн лууванг хийн хутгана. улаан чинжүүг нэмээд 20 секундын турш хутгана.
- Дахин тавгаа халаан 2 халбага ургамлын тос нэмнэ. Үхрийн мах, мөөгний хольцыг нэмээд үхрийн мах ягаан болж, мөөгийг зөөлрүүлж, гялалзтал хэдэн минутын турш болгоно.
Бүх ногоог тус тусад нь хуурхаа битгий мартаарай.
Холих ба бэлэн болох:
1 халбага татсан сармис, 1 халбага цуу, 1 халбага элсэн чихэр, ½ халбага хар чинжүү, 2 халбага кунжутын тосыг ногоон дээрээ нэмнэ. Хамтад нь холино.
Өндөгний шар дээр 1 халбага кунжутын үрийг цацан таваглаад амтат хуурга бэлэн боллоо.