COVID-19 7 хоногийн тойм -22°C 2639.86 ₮
04 сарын 25, Пүрэв
Өнөөдөр

Arslan.mn

Оройн хоолондоо үхрийн махтай халуун ногооо шөл бэлдэцгээе

2019 оны 4 сарын 13

hot beef soup зурган илэрцүүд

Би өнөөдөр амттай, тэжээллэг хоолыг танилцуулж байна. Солонгостой их алдартай, халуун ногоотой үхрийн мах, ногооны шөл юм. Энэ шөл нь  халуун ногоотой, олон төрлийн ногооны цуглуулгатай, зөөлөн зүсэгдсэн үхрийн махтай, будаагаар хачирлан идэж болно. Эзэгтэй та хоолныхоо цэсэнд шинэ шөлний орцыг нэмээрэй. 

Найрлага: 

1 кг махны хэрчиж хуваасан, 10-20 минутын турш хүйтэн усаар угаана.

4 хуурай  мөөг

1 дунд сонгино, талыг нь хасах

12 унц (3 орчим аяга) mung буурцаг

Угаасан 3-4 том ногоон сонгино (dae-pa) буюу 14-16 ногоон сонгино, 2½ инчийн урт хэсэг болгон хуваасан

6 унц (шинэ) gosari (2 аяга орчим), 2½ инч урт хэсэг болгон хуваасан

Сармис 8 хумс, татсан

Соус бэлдэх: 

1 аяга халуун чинжүү ширхэгтэй

1 халбага давс

1 халбага цуу

1 халбага халбага кунжутын тос

1 халбага чидун тос 

Бэлтгэх: 

Үхрийн мах, мөөг, сонгины махыг саванд хийгээд

Том тогоонд ус буцалгаад үхрийн мах мөөг, сонгино нэмнэ.

Дунд зэргийн халуунд 1 цаг буцалгана. 

Амтлагч сумс бэлтгэх:

Манганы нахиалдаг, ногоон сонгино, гозари, сармисыг том саванд хийгээд халуун чинжүү, давс, цуу, кунжутын тос, чидун тос нэмээд холино.

Шөл хийх:

1 цагийн дараа үхрийн махыг гаргаад ширхэгийнх нь дагуу хуваана. 

Үүний дараа үхрийн мах, сонгино, мөөгийг холиод

Үхрийн мах, мөөгийг хөргөж, чанаж болгосон сонгино нэмнэ. 

Гараараа амтлагчтай хольж, сайтар холино. 

Дунд зэргийн халуунд 20 минутын турш хүнсний ногоогоо чанана

Мөөгийг зүсээд үхрийн махыг тууз болгон хуваа. Буцалж буй шөл рүү нэмж, дахиад 10 минут чанана. 

Ингээд амтат хөлуун ногоотой шөл бэлэн боллоо. 

 

 

Мэдээнд өгөх таны үнэлгээ?
Like an post Love an post
haha an post
wow an post
yay an post
sad an post
ouch an post
confuse an post
angry an post
602235
0 эможи

keyboard_arrow_up